Šiaur?s Italija. pt6

10257672_471373736295612_4114276201679679958_n

2014.04.08

09:11
Atsik?l?me gana anksti. Pusry?iai viešbutyje gana kukl?s, keleto r?ši? duonel?s, keletas m?siuk? ir keli s?riai. Sultys ir kava turi viena esmin? panašum?: pagrindin? sudedamoji dalis vanduo, o kita – milteliai. Na, bet juk ne valgyti ?ia atkeliavom. Keliaujam link autobuso, kuris veš ? parod?. Tiesa, prieš tai dar kaip tikri italai apsikei?iam tarpusavy r?beliais – brolis užsimeta Mindaugo liemen?, o šis ?sisega brolio seg? švarkan. Dabar jau pasiruoš?.

10168110_471374002962252_555986081452309664_n18:03
Šiandien parodoj, rodos, buvo mažiau žmoni? ir ženkliai mažiau „?iainyk?“. Šiandienos plane ne tik pasmaguriauti brangvyniais, bet ir aplankyti ir paragauti didži?j? vynini?, kuri? produkcijos gausu m?s? supermarketuose, stendus ir paskanauti naujienas. Bendras ?sp?dis išties geras. Naujienos itin vaisiškos, skaniai (!) ragaujasi net ir negalvojant apie kain?, kuri išties menka. Kaip ir vakar, sutinkame paž?stam? veid? iš kelioni? ir ?vairi? rengini?. Smagu. Šiandien apsilakome Alto Adidž?s stende. Nemaža dalis vynini? jau paž?stamos: jei ne aplankytos, tai skanautos parodose ar vyno mug?se. M?gstame šio regiono vyn?. Labai. Itin gera jo savyb?: gardus jaunas, bet gali o joj oj kiek br?sti ir ?gauti dar daugiau kompleksiškumo. Užmatom Niedermayr stend?. Prieš kelis metus su grupe draug? brolis lank?si šioje vynin?je. Daug šilt? atsiminim?. 10253929_471375732962079_3843779712464034058_nSuskanaujame visus gaminamus vynus. Saldusis Aureus, gaminamas iš kilniojo puvinio paveikt? uog?, išties išsiskiria iš kit? ragaut? šio regiono saldži?j?. Antinori stende Salvatore mums pristato Antinori vynini? naujienas. Bene didžiausioji – nuo 2011-?j? met? m?suose populiarus Marchesi Antinori Chianti Classico Riserva vynas imtas gaminti Tenuta Tignanello vynin?je. Uogos šiam vynui visad b?davo iš Tignanello ?kio, tik apie tai nebuvo rašoma etiket?je. Tai reiškia, kad nuo šiol tur?sime oficial? „baby Tignanello“. Jej! Bet tai ne visos naujienos iš Chianti: nuo ši? met? ?vedama nauja Chianti Classico kategorija – Gran Selezione. Taip gal?s vadintis tik iš nuosav? vynin?s vynuogyn?, esan?i? Chianti Classico zonoje, pagamintas ir bent 30 m?nesi? brandintas vynas. Šis titulas Antinori vynin?je atiteks Badia A Passignano vynui. Paskanavome. 10245292_471374572962195_4101886910774690285_nGardus kaip visad. Pašnekovas pažada nustebinti ir gr?žta su dviem itin tamsaus vyno taur?mis. Spalva gerokai melsvesn?, nei Badia A Passignano, tad tai netur?t? b?ti Sangiovese vynuogi? vynas. Kažkas iš tarptautini? vynuogi?. Aromate dominuoja tamsi? uog? ir prieskoni? kvapai. Bet užuodžiamas ir žali?j? paprik? bei juod?j? pipir? kvapas, signalizuojantis apie dalel? Cabernet Franc derliaus galutiniame mišinyje. Italas šypsosi ir patvirtina, kad keliaujame teisinga linkme – Cabernet Franc dalis maža ir ? sud?t? ?traukta visai neseniai. Supertoskanietis. Tik vat, kuris. Pasirodo, kad tai 2009?j? Guado Al Tasso. Pasakiškas vynas! Prieš atsisveikindami dar paskanaujame ir naujojo Antinori Chianti Classico Riserva iš auksu tviskan?io butelio. Solidus sodrus vynas, skirtas tik specializuotoms parduotuv?ms ir restoranams. Atsisveikiname. Salvatore išskuba link oro uosto, o mes link viešbu?io. Šiek tiek atsip?sim ir vakare trauksim dar po Veron? pasiganyti.

10176195_471378506295135_3680533994091001961_n00:15
V?l aplankome Pizzeria Bella Napoli. Š?kart jau žinome, k? užsisakyti – 60cm pailg? pic? TRIS. Tai ant didel?s medin?s lentos pateikiama Neapolietiška pica. Tiesa, ji tarsi iš trij? dali?: balta, raudona ir su an?iuviais. Pica išties labai gardi. Net nufotografuoti normaliai nesp?jome. Aperol Spritz‘ai tiko puikiai. Vakarin? Verona gražiai apšviesta, tad apkulniuojame vis? senamiest?. Tvyro gera atmosfera, šilta, aplink daug laiming? žmoni?. Visas miestas alsuoja vyno ritmu: vyno žmon?s gatv?se, vyno buteliai vitrinose, restoranai taur?mis pilsto itin solid? vyn?, net maisto preki? parduotuv?l?s lentynoje žiba Ornelaia, Gaja, Dom Perignon1493180_471377669628552_4824307993327263363_n ir kiti panašaus solidumo vardai. Ne vyno švent?s metu to tikrai neišvystume. Šiek tiek paspragsime fotokameromis ir žingsniuojame link nam?. Dienoraš?iui rašyti pasitelkiame Pinot Noir iš Alto Adidž?s. Geras pasirinkimas!

–> Facebook albumas <–

Turinys:

Šiaur?s Italija. pt1
Šiaur?s Italija. pt2
Šiaur?s Italija. pt3
Šiaur?s Italija. pt4
Šiaur?s Italija. pt5
–>Šiaur?s Italija. pt6
Šiaur?s Italija. pt7
Šiaur?s Italija. pt8